dimecres, 18 de gener del 2017

FEM FORMATGE.


 

Avui un pare del col·legi ens ha portat llet de l'ovella de la mare de Betlem, l'ovelleta que ens havia visitat en Nadal.

Hem aprés a fer formatge. Primer hem vist el procés en la pantalla. Després ho hem provat.
Es necessita: llet, quall, una gasa, un termòmetre  i, si es té, un motle.



 El quall es treu d'una planta que hi ha per tot arreu. Ha d'estar amb aigua un parell d'hores. Aleshores es posa en un morter i s'apreta per a treure el suc.

 És posa la llet a bollir. Després cal deixar que es refrede fins a uns 50 o 60 graus i aleshores li aboquem el suc del quall.



 Quan passa una estoneta ja es veu com qualla. Llavors es talla amb un ganivet per a que solte més sèrum. 






És ara quan podem agafar els qualls i posar-los en la gasa per a escórrer el sèrum que solta.




 I posar-ho en el motle per a donar-li forma.






PROVEM TOTS!




















Quan està ben apretat dins el motle, el deixem reposar una estona, li posem sal i ja es pot abocar.





I AQUEST ÉS EL RESULTAT.









Però nosaltres hem fet també una quallada per a cadascú, de llet d'ovella. És pot menjar amb sucre o mel i està molt bona.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada